Kitap Teknesi, Norveç’te küçük bir sahil kasabasında yayına başladı. Niyetimiz çocuk ve gençlik edebiyatının örneklerine, masallara ilişkin izlenim yazılarını ve denemeleri; dünya çocuk ve gençlik edebiyatından çevirileri paylaşmak.
Çocuk ve gençlik edebiyatına ilişkin güncel tartışmalar da Kitap Teknesi’nin gündeminde olacak. Dileğimiz Kitap Teknesi’nin, edebiyatın genellikle yok sayılan ya da niteliği satılan kitap sayısıyla ölçülen bu alanına ilişkin bir eleştiri üretme pratiği olmasıdır.
Genç takipçilerimizden bazılarının hoşuna gitmeyecek ama… Teknemizde kitapların konularının anlatıldığı yazılara yer vermeyeceğiz. Hakkında yazı yazdığımız kitaplar sizlere ve ailelerinize okuma önerimizdir. Belki okuduktan sonra siz de izlenimlerinizi bizimle paylaşırsınız, olmaz mı?
Merak Edilenler
Sitedeki bütün kitapları okuyor musunuz?
Evet. Kitap Teknesi'nde okumadığımız hiçbir kitaba yer vermiyoruz. Okuduklarımız içerisinden üzerine durulmayı hak ettiğini düşündüğümüz kitapları zamanımız el verdiği ölçüde sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.
Sitede yalnızca kitap değerlendirmeleri mi var?
Kitap Teknesi'nin içeriğini ağırlıklı olarak kitaplar üzerine yapılan değerlendirmeler oluştursa da, özgün deneme ve masallara, Türkçeye daha önce çevrilmemiş güzel öykü ve masalların çevirilerine de yer veriyoruz.
Site ne zaman kuruldu?
Kitap Teknesi aylar süren hazırlık sürecinden sonra 2011 yılının Ocak ayında yayın hayatına başladı.
Güncellemelerden nasıl haberdar olabilirim?
Güncellemelerden haberdar olabilmeniz için pek çok değişik seçenek sunuyoruz. Sitede yazılanları Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ya da RSS yardımıyla takip edebilirsiniz.
Site tasarımı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Kitap Teknesi, bir özgür yazılım olan Drupal teknik altyapısını ve bu altyapıya göre hazırlanmış Corolla temasını kullanıyor. Sitemizin sevimli alınlığının tasarımını Katarzyna Wonko gerçekleştirdi.